EL EN

Έντεκα συμβουλές για Ενοικιαστές επιπλωμένων διαμερισμάτων

Έντεκα Συμβουλές για Ενοικιαστές επιπλωμένων διαμερισμάτων: Πώς να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε πίσω την εγγύηση.

Η ενοικίαση ενός επιπλωμένου διαμερίσματος θα μπορούσε να αποδειχθεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για έπιπλα ή προτιμούν ένα πιο ευέλικτο περιβάλλον διαβίωσης. Οι ενοικιαστές σε επιπλωμένα διαμερίσματα, από την άλλη πλευρά, πρέπει να γνωρίζουν την εγγύηση που αναμένεται να πληρώσουν όταν εγκατασταθούν. Ακολουθούν 11 οδηγίες για τους ενοικιαστές επιπλωμένων διαμερισμάτων για να διασφαλίσουν ότι η εγγύηση θα επιστραφεί.



Καταγράψτε τα έπιπλα: Όταν μετακομίζετε στο επιπλωμένο διαμέρισμά σας, κάντε μια απογραφή των επίπλων και άλλων αντικειμένων που περιέχονται σ αυτό. Προτιμήστε να είναι και ο ιδιοκτήτης παρών. Ελέγξτε για τυχόν ζημιές, γρατσουνιές .

Πάρετε φωτογραφίες: Τραβήξτε φωτογραφίες των επίπλων και τυχόν άλλων παρεχόμενων αντικειμένων. Αυτό θα σας βοηθήσει να τεκμηριώσετε την κατάσταση του διαμερίσματος όταν μετακομίζετε.

Διατηρήστε το διαμέρισμα καθαρό: Το να διατηρείτε το διαμέρισμα καθαρό είναι απαραίτητο εάν θέλετε να λάβετε πίσω την εγγύηση. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά και να αποφεύγετε να καταστρέφετε τα έπιπλα ή άλλα αντικείμενα.

Όχι πάρτι και όχι σε ατελείωτο αριθμό επισκεπτών: Η Αθήνα έχει μια συναρπαστική νυχτερινή ζωή. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνετε πάρτι στο ενοικιαζόμενο επιπλωμένο διαμέρισμα. Δεν πρέπει να υπάρχει ατελείωτο ρεύμα επισκεπτών που μένουν στο επιπλωμένο διαμέρισμα. Και ναι! Θα είστε υπεύθυνοι για τους καλεσμένους σας όταν χύνουν κόκκινο κρασί στον λευκό καναπέ.

Επισκευάστε τυχόν ζημιές: Εάν προκαλέσετε ζημιές στα έπιπλα ή άλλα αντικείμενα που παρέχονται, επισκευάστε τα το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα δείξει στον ιδιοκτήτη ότι είστε υπεύθυνοι και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν διαφωνιών σχετικά με την εγγύηση.

Μην κάνετε καμία τροποποίηση: Αποφύγετε να κάνετε τροποποιήσεις στο διαμέρισμα χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Αυτό περιλαμβάνει το βάψιμο των τοίχων ή την εγκατάσταση νέων φωτιστικών και κυρίως τρύπες στο τοίχο για φωτό ή κάδρα.

Διαβάστε τη σύμβαση μίσθωσης: Διαβάστε προσεκτικά τη σύμβαση μίσθωσης και κατανοήστε τι αναμένεται από εσάς ως ενοικιαστή. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις με τον ιδιοκτήτη.

Αναφέρετε τυχόν προβλήματα: Εάν παρατηρήσετε προβλήματα με το διαμέρισμα, όπως υδραυλικά ή ηλεκτρικά προβλήματα, αναφέρετέ τα αμέσως στον ιδιοκτήτη. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά στο διαμέρισμα και μπορεί να αποτρέψει τον ιδιοκτήτη από το να σας θεωρήσει υπεύθυνους για οποιαδήποτε ζημιά.

Προσοχή στα κλειδιά: Κρατήστε τα κλειδιά του διαμερίσματος ασφαλή και ασφαλή. Η απώλεια των κλειδιών μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετες χρεώσεις από τον ιδιοκτήτη.

Πληρώνετε εγκαίρως το ενοίκιο: Πληρώστε το ενοίκιο εγκαίρως και αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις ή ποινές. Αυτό θα δείξει στον ιδιοκτήτη ότι είστε υπεύθυνοι και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν διαφωνιών σχετικά με την εγγύηση.

Να είστε ευγενικοί: Να είστε ευγενικοί και με σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη και όλους τους άλλους ενοίκους στο κτίριο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας θετικής σχέσης με τον ιδιοκτήτη και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να λάβετε πίσω την εγγύηση.


Τώρα τι γίνεται αν γίνει η ζημιά;

Θυμηθείτε, ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε πίσω την εγγύηση είναι να φροντίζετε καλά το επιπλωμένο διαμέρισμα όσο μένετε εκεί.
Εάν προκαλέσετε ζημιά, να είστε ειλικρινείς με τον ιδιοκτήτη σας και να εργαστείτε μαζί για να βρείτε μια λύση.
Εάν έχετε ήδη προκαλέσει ζημιά στο επιπλωμένο διαμέρισμα, υπάρχουν ακόμα ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσπαθήσετε να λάβετε πίσω την προκαταβολή-εγγύηση:

Ειδοποιήστε αμέσως τον ιδιοκτήτη: Μόλις αντιληφθείτε ότι έχετε προκαλέσει ζημιά, ενημερώστε τον ιδιοκτήτη σας. Είναι προτιμότερο να είσαι ειλικρινής για τη ζημιά παρά να προσπαθείς να την κρύψεις.

Πάρε προσφορά για επισκευή ή αντικατάσταση του κατεστραμμένου αντικειμένου: Εάν η ζημιά είναι μικρή, μπορεί να μπορείτε να το επισκευάσετε μόνοι σας ή να προσφερθείτε να πληρώσετε για τις επισκευές. Εάν η ζημιά είναι πιο σημαντική, ίσως χρειαστεί να προσφερθείτε να αντικαταστήσετε πλήρως το αντικείμενο.

Τεκμηριώστε τη ζημιά: Τραβήξτε φωτογραφίες της ζημιάς και κρατήστε τυχόν αποδείξεις ή τιμολόγια για επισκευές ή αντικαταστάσεις. Αυτή η τεκμηρίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο εάν υπάρχει διαφωνία σχετικά με την εγγύηση.

Διαπραγματευτείτε με τον ιδιοκτήτη: Εάν η ζημιά είναι σημαντική, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αφαιρέσει το κόστος των επισκευών ή αντικαταστάσεων από την εγγύηση σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε με τον ιδιοκτήτη για να καταλήξετε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Τελικά αν όλα τα παραπάνω δεν φέρουν αποτέλεσμα και πιστεύετε ότι ο ιδιοκτήτης παρακρατεί άδικα την εγγύηση σας, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε να ζητήσετε νομική συμβουλή. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματα αλλά τις τελικές αποφάσεις σας θα τις λάβετε, αφού σταθμίσετε τις επιλογές σας με τη σχέση κόστους-οφέλους.


Μ.Π.


Προτεινόμενα Ακίνητα

Καλλιθέα

€ 370,000

Βάρη

€ 720,000

Πεντέλη

€ 1,400,000

Ενοικίαση & αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών

Μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών, Α.Μ.: 8724
Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Αρ.ΓΕΜΗ: 129812703000