EL EN

Οι σύγχρονες τάσεις στην αγορά νέων κατοικιών στην Αθήνα.



Ο τομέας της αγοράς κατοικιών στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με την εμφάνιση νέων τάσεων που αντικατοπτρίζουν την ανάγκη για βιώσιμη, έξυπνη και περιβαλλοντικά φιλική κατοικία. Μία από τις σύγχρονες τάσεις είναι η ανάπτυξη κατοικιών που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες. Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για κατοικίες μεγαλύτερης επιφάνειας και γιά ευέλικτους χώρους τόσο για διαβίωση όσο και work-from-home.

Άλλη σημαντική τάση είναι η ανάπτυξη κατοικιών σε περιοχές που είναι εύκολα προσβάσιμες και προσφέρουν άνετη ζωή στους κατοίκους τους γιαυτό παρατηρείται μία μεταστροφή πρός το Κέντρο. Το ενδιαφέρον αρχίζει να στρέφεται καί στη δημιουργία συγκροτημάτων κατοικιών που στοχεύουν στη μείωση των αποβλήτων, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την προστασία του περιβάλλοντος, κατασκευές, που να προσφέρουν κοινόχρηστους χώρους, όπως κήπους, πράσινες επιφάνειες, παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής. Στόχος είναι, η απόκτηση μιας βιώσιμης κατοικία, με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και πόρων, καθιστώντας την πιο φιλική προς το περιβάλλον και προσιτή σε όλους.

Είναι πλέον σαφές οτι οι κατασκευαστικές εταιρείες όλο και περισσότερο στοχάζονται σε σχεδιαστικές προσεγγίσεις που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δίνουν έμφαση στην ασφάλεια την ενεργειακή απόδοση και την προσβασιμότητα των κατοικιών.

Μ.Περαντώνης

Προτεινόμενα Ακίνητα

Ενοικίαση & αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών

Μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών, Α.Μ.: 8724
Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Αρ.ΓΕΜΗ: 129812703000